Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

TATAR w czterech odsłonach – Kulinarne warsztaty dla osób z obszarów wiejskich w Wielkopolsce

31 marca @ 10:00 - 14:00

Zapraszamy na warsztaty kulinarne osoby z obszarów wiejskich, które odbędą się 31 marca br. w Dworze Skrzynki (gm. Stęszew, powiat poznański), w godzinach 10.00 – 14.00.

Prowadzącymi będą:

  • Ewa Michalska – mistrzyni i szefowa kuchni, kultywatorka tradycji w kuchni wielkopolskiej, prowadząca liczne warsztaty dla młodzieży ze szkół kulinarnych, aktualnie   „kucharz osobisty” z Puszczykowa
  • Kajetan Świokła – szef kuchni restauracji w Dworze Skrzynki

Uczestnicy warsztatów rozszerzą swoją wiedzę i umiejętności w zakresie sposobów przyrządzania tatara i w kilku odsłonach: tradycyjnego z wołowiny, a także z dziczyzny, ryby oraz w wersji wegetariańskiej.

Organizatorzy zapewniają niezbędne produkty do przeprowadzenia warsztatów, a także posiłek i napoje dla uczestników.

Udział w warsztatach jest bezpłatny. Obowiązują zapisy – zgłoszenia przyjmowane są do dnia 24 marca włącznie, decyduje kolejność zgłoszeń.

Organizatorami wydarzenia są Instytut Skrzynki – Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego oraz Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa (KOWR) – Oddział Terenowy w Poznaniu.

Termin: 31.03.2025 godzina : 10:00 – 14:00.

Miejsce : Dwór Skrzynki, pl. Parkowy 1, 62-060 Skrzynki, gm. Stęszew, powiat poznański

Aby zgłosić swój udział należy przesłać email na adres: kontakt@instytutskrzynki.pl zawierający: imię i nazwisko uczestnika, nazwę miejscowości zamieszkania (wsi) oraz telefon kontaktowy.

Osoby, które zgłoszą się do udziału zostaną najpóźniej do dnia 26 marca poinformowane e-mailem zwrotnym o zakwalifikowaniu na warsztaty.

Serdecznie zapraszamy!

 

Szczegóły

Data:
31 marca
Godzina:
10:00 - 14:00