Walentynki w Dworze Skrzynki

Zapowiedź You are currently viewing Walentynki w Dworze Skrzynki

Romantyczna kolacja przy blasku świec, kameralny koncert oraz nocleg w odrestaurowanym XIX-wiecznym zabytkowym dworze – takie atrakcje czekają na zakochanych w sobotę, 17 lutego 2024 r. od godz. 19.00. do północy.

“Fly Me To The Moon” – koncert najpiękniejszych polskich i światowych piosenek w wykonaniu Julii Gąski (wokal) oraz Michała Szóstka (fortepian) zapewni klimat delikatnych jazzowych tonów.

Szef kuchni przygotował dwie opcje czterodaniowej kolacji, w tym  menu dla zakochanych w wersji wegetariańskiej.

Kolacja, butelka wina oraz koncert w cenie 500 zł za parę (w tym butelka wina białego lub czerwonego na parę oraz kawa lub herbata).

 

Dodatkowo możliwość noclegu ze śniadaniem (w cenie butelka wina do pokoju lub na wynos):

pokój z łóżkiem małżeńskim: 350 zł/para

pokój z 2-ma łóżkami: 300 zł/para

Liczba miejsc ograniczona.

Zakup biletów: rezerwacje@dworskrzynki.pl, tel. 533 123 174. Prosimy o wskazanie, czy wybieracie Państwo menu standardowe, czy wegetariańskie oraz jaka opcja noclegu Państwa interesuje.

 

Menu standard:

 

Przystawka

krewetki z zawstydzonymi pomidorkami otulone sosem maślanym z pietruszką

Zupa

aksamitny krem z selera naciowego z kokietującymi krokietami ziemniaczanymi oraz delikatnymi grzybami shimei

Danie główne

zakochany w czarnej trufli rosfbef wołowy z rumianymi warzywami grillowanymi pod kołderką z puree ziemniaczanego, całus z masła ziołowego i sosu demi glas

Deser

słodki afrodyzjak: mus z białej czekolady z owocami leśnymi w kompocie szafranowym.

 

Menu wegetariańskie:

Przystawka

tatarowy romans pieczonej papryki i pomidora malinowego z wędzonym twarogiem i domowymi piklami

Zupa

rozgrzewający krem z zielonego groszku z rumianą grzanką ziołową

Danie główne

owoce morza w romantycznych uściskach fal czarnego makaronu z curry, trawą cytrynową, limonką i warzywami skąpanymi w mleku kokosowym

Deser

mini bezy z buziakiem z kremu daktylowego, w towarzystwie karmelizowanych orzechów włoskich i marynowanego ananasa

 

Zapraszamy!